Hozzávalók:
60 dkg sertésvese
60 dkg sertésvese
10 dkg újhagyma
15 dkg uborka,
10 dkg gomba
10 dkg zöldpaprika
2 ek. olaj, 1 csomó kapor,
őrölt bors
Előkészítés:
A vesét lapjában kettévágjuk, majd kivágjuk belőle a fehér színű erezetet és félujjnyi széles csíkokra vágjuk. Három percre forrásban lévő vízbe tesszük, aztán leszűrjük. A gombát a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, cikkekre vágjuk. Az uborkát hosszában kettévágjuk, magházat kanállal kikaparjuk és a veséhez hasonlóan szeleteljük. A zöldpaprikát is megmossuk, magházát kiszedjük, szeletekre vágjuk.
A vesét lapjában kettévágjuk, majd kivágjuk belőle a fehér színű erezetet és félujjnyi széles csíkokra vágjuk. Három percre forrásban lévő vízbe tesszük, aztán leszűrjük. A gombát a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, cikkekre vágjuk. Az uborkát hosszában kettévágjuk, magházat kanállal kikaparjuk és a veséhez hasonlóan szeleteljük. A zöldpaprikát is megmossuk, magházát kiszedjük, szeletekre vágjuk.
Elkészítés:
Az olajban a karikára vágott újhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a forrázott vesét, pár percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott kaporral, végül rátesszük az előkészített zöldségeket. Fedővel letakarva együtt 6-8 perc alatt puhára pároljuk. Azonnal tálaljuk fel, mert a vese percről percre keményedik. :)
Jó étvágyat! :)





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése