2013. augusztus 26., hétfő

Zöldséges veseragu :)

A mai napon egy zöldséges veseragu lesz a menü. :) Minden hozzávaló könnyűszerrel beszerezhető, és költséghatékony is.


Zöldséges veseragu


Hozzávalók:
60 dkg sertésvese
10 dkg újhagyma
15 dkg uborka, 
10 dkg gomba
10 dkg zöldpaprika
2 ek. olaj, 1 csomó kapor,
15 dkg paradicsom
őrölt bors

Előkészítés: 

A vesét lapjában kettévágjuk, majd kivágjuk belőle a fehér színű erezetet és félujjnyi széles csíkokra vágjuk. Három percre forrásban lévő vízbe tesszük, aztán leszűrjük. A gombát a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, cikkekre vágjuk. Az uborkát hosszában kettévágjuk, magházat kanállal kikaparjuk és a veséhez hasonlóan szeleteljük. A zöldpaprikát is megmossuk, magházát kiszedjük, szeletekre vágjuk.

Elkészítés: 
Az olajban a karikára vágott újhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a forrázott vesét, pár percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott kaporral, végül rátesszük az előkészített zöldségeket. Fedővel letakarva együtt 6-8 perc alatt puhára pároljuk. Azonnal tálaljuk fel, mert a vese percről percre keményedik. :)

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése